Egedal Fjernvarme beklager varmeudfald

8. januar 2024

Egedal Fjernvarme beklager varmeudfald

Flere oplevede at de manglede varme i weekenden. Det skyldtes fejl på to spidslastkedler. Den ene kedel kører igen, mens der stadig arbejdes på den anden.

 

Fejl på spidslastkedler

Fredag den 5. januar 2024 oplevede vi et alvorlig sammenbrud af to af vores spidslastkedler ved vores anlæg.

Spidslastkedlerne sættes i gang, når det bliver rigtig koldt, og efterspørgslen på varme stiger markant. Når dette sker, skal vi producere ekstra varmt vand, så også dem i yderkanten af vores forsyningsområde, kan få leveret varme.

Fejlen på kedlerne resulterede i, at temperaturen i hele vores forsyningsområde faldt, og dem i yderkanten af vores ledningsnet ikke kunne få varme nok.

Desværre stod vi over for vanskeligheder med at få leveret de nødvendige reservedele, så vi kunne ikke reparere kedlerne før mandag.

I løbet af weekenden arbejdede vores anlæg på højtryk for at producere så meget varme som muligt til byen. Men det var ikke nok til at levere vand med tilstrækkelig høj fremløbstemperatur til boligerne yderst i vores ledningsnet.

 

Kedel er i gang igen

I dag, mandag, blev den ene af vores to spidslastkedler genstartet, mens vi fortsat arbejder på at få den anden kedel i gang igen. Vi forventer, at den anden kedel vil komme op at køre i løbet af dagen i morgen.

Fjernvarmenettet er dimensioneret til at kunne levere tilstrækkeligt med varme til alle, selv ved temperaturer ned til -12 grader. Havde begge spidslastkedler været i drift, havde vi kunne levere varme nok. Som en foranstaltning for at undgå lignende situationer i fremtiden vil der blive installeret endnu en spidslastkedel i morgen.

 

Vi gør vores yderste

Vi takker for jeres forståelse og tålmodighed i denne vanskelige periode. Vi beklager endnu en gang de gener, problemerne med kedlerne har medført.

Vi forsikrer jer om, at vi gør vores yderste for at løse problemerne så hurtigt som muligt og sikre en stabil varmeforsyning.

 

Under "Driftsstatus" i menuen på vores hjemmeside kan man finde de seneste opdateringer om driften. 

Hvis der er yderligere spørgsmål eller bekymringer, er I velkomne til at kontakte os. 

 

//