Egedal Fjernvarme klarlægger varmepriser efter fejlinformation

21. august 2023

Egedal Fjernvarme klarlægger varmepriser efter fejlinformation

Vi har modtaget information om, at TV2 Kosmopol og Bolius m.fl. desværre har misinformeret om vores varmepriser og placeret os som en af hovedstadsområdets dyreste udbydere af fjernvarme på en liste over fjernvarmeselskabernes varmepriser. Det er en rigtig beklagelig fejl, som desværre har forvirret flere af vores varmekunder.

Vi har kontaktet medierne og opfordret til at opdatere listen, så den kan blive retvisende. Bl.a. oplyser TV2 Kosmopol, at de har fået flere henvendelser om forkerte tal og derfor igen vil se på artiklen.

For god ordens skyld, vil vi derfor her give et klart billede af vores priser og produktionsmetoder.

Forskellige forsyningsområder – forskellige priser

I Egedal Fjernvarme har vi to forskellige forsyningsområder, med to forskellige fjernvarmenet, to forskellige produktionsmix - og derfor to forskellige priser.

Det er ret specielt, og det kan forvirre, når man ser på vores priser.

Årsagen til at der er to forskellige forsyningsområder er, at man i sin tid ved Stengårdsskolen og Toftehøjskolen besluttede at producere varme og strøm med to gasmotorer og anlægge et lille bitte lokalt net, så de omkringlæggende bygninger kunne nyde godt af den, dengang, billige varme. De to små fjernvarmenet er, det vi kalder, Forsyningsområde 1.

I 2012 blev det besluttet, at Stenløse, Stenløse Syd og Ølstykke Øst også skulle have fjernvarme. Derfor byggede vi et nyt fjernvarmenet og en ny varmeproduktion, som kunne levere varme til alle de nye kunder. Det blev til forsyningsområde 2.

 

95% af vores kunder bor i forsyningsområde 2

Over 95% af vores nuværende kunder, og alle vores kommende kunder er placeret i forsyningsområde 2.

I dette område modtager vores kunder fjernvarme, som bliver produceret fra solvarmepaneler samt et biomassebaseret varmeværk ved Maglevad, der fyres med lokal og dansk træflis. Den variable varmepris er derfor lavere i forsyningsområde 2 end forsyningsområde 1.

Prisen for et standardhus med et forbrug på 18,1 MWh i forsyningsområde 2 er i 2023 14.734 kr. om året jf. Forsyningstilsynets prisstatistik fra januar 2023. Medregnes prisstigningen fra oktober bliver den forventede årlige varmepris for et standardhus 15.556 kr.

 

Kun 5% af vores kunder er i forsyningsområde 1

I forsyningsområde 1 ved Stengårdsskolen og Toftehøjskolen har vi 69 kunder, som modtager fjernvarme produceret på naturgas og overskudsvarme fra elproduktion.

Prisen for disse kunder er, som Bolius og TV2 har rapporteret i deres prisstatistik, 28.488 kroner om året i 2023 for et standardhus. Medregnes prisstigningen fra oktober bliver den forventede årlige varmepris for et standardhus 29.328 kr.

Det er en markant højere pris end i forsyningsområde 2, og derfor arbejder vi på at introducere mere omkostningseffektive og grønne løsninger, så vi kan udfase gassen i forsyningsområde 1 senest fra 2025. Derved får alle kunder samme variable varmepris.

 

Samarbejde med Vestforbrænding

Flere har spurgt ind til vores samarbejde med Vestforbrænding for at få lavere varmepriser.

Tidligere på året indgik vi en samarbejdsaftale med Vestforbrænding om fjernvarmeforsyning, som en del af vores arbejde med at levere mere grøn og økonomisk fordelagtig fjernvarme.

Efterhånden som fjernvarmen i Stenløse og Ølstykke bliver udbygget, skal vi bruge ny produktionskapacitet. Samarbejdet indebærer, at Vestforbrænding udbygger deres fjernvarmenet og sammenbygger det med vores, så fjernvarmenettet forlænges fra Måløv til Stenløse og fra Ølstykke til Frederikssund.

Fremover vil vi derfor samarbejde om planlægning og etablering af den nye kapacitet til Egedal Kommune, og dermed optimere de samlede investeringer.

Samarbejdet betyder, at Vestforbrænding fra 2025 vil stå for opkrævning af varmeregningen hos Egedal Fjernvarmes kunder, men det vil stadig være medarbejderne fra Egedal Fjernvarme, der servicerer kunderne i Egedal ved driftsproblemer og udbygger fjernvarmenettet.

Læs mere om aftalen her: https://www.vestfor.dk/nyheder-og-presse/nyheder/egedal-fjernvarme-og-vestforbraending-indgaar-samarbejdsaftale-om-fjernvarmeforsyning/

Vores mål er at levere fjernvarme til yderligere 6.500 kunder i Egedal kommune inden 2030 - og dermed udfase forbruget af fossile brændsler, bidrage til vores klimamål og samtidig holde priserne nede.

 

Spørgsmål

Vi opfordrer alle vores kunder til at kontakte os direkte, hvis I har spørgsmål eller tvivl omkring vores fjernvarmepriser og produktionsmetoder.

Vi er altid åbne for dialog og vil fortsætte med at arbejde hårdt på at levere grøn og økonomisk fordelagtig fjernvarme til alle vores kunder i Egedal Fjernvarme.

 

Vores nuværende og kommende forsyningsområder

Oversigt over vores nuværende og kommende forsyningsområder. Forsyningsområde 1 er markeret.

Følg med i dit varmeforbrug og se dit varmebudget på E|Forsyning:

Vores priser er altid tilgængelige på vores hjemmeside: